s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

WARSZTATY KULINARNE

13.10. 2021 Kuchnie Świata - Hiszpania

Buenos dias! Czy chcielibyście przenieść się wszystkimi zmysłami do najsmaczniejszego zakątka Europy? W takim razie przymknijcie oczy i wyobraźcie sobie kulinarną podróż marzeń. A to wszystko w otoczeniu niebiańskich plaż, w rytmie flamenco, w krainie oliwą i sangrią płynącą;)
To, a nawet więcej, znajdziecie w Andaluzji, najbardziej ``hiszpańskiej`` wspólnocie autonomicznej!

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

29.10. 2021 Kuchnie świata - Indie

Zapraszamy w kulinarną podróż po Indiach z Tapinder Sharma. Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. W kuchni pozostaje wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jeden z niewielu trenerów kuchni indyjskiej w Polsce .

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

30.10.2021 Warsztaty cukiernicze - tort dla dziecka drugi termin

Zapraszamy na kolejną odsłonę słodkich warsztatów z siostrami: Justyną i Dorotą
Pszczółka. Jeśli chcesz poznać słodkie tajemnice cukiernictwa, poszerzyć wiedzę
zawodową o nowe trendy lub oderwać się od codzienności i choć na chwilę słodko rozgościć się w naszym świecie to ten warsztat jest dla Ciebie.
Tym razem skupimy się na torcie od podstaw. Przygotujemy urodzinowy tort dla dziecka zdekoracją z masy cukrowej.

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 8 h.

19.11.2021 Warsztaty Premium z Szefem Kuchni - owoce morza

Zapraszamy na ekskluzywne warsztaty z szefem kuchni restauracji MONKA w Toruniu, Pawłem Zasławskim, który mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademiach kulinarnych w Toruniu i Poznaniu, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mamy nadzieję, że zadowolą również klientów FUDIO.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h

20.11.2021 Warsztaty Premium z Szefem Kuchni - ryby

Zapraszamy na ekskluzywne warsztaty z szefem kuchni restauracji MONKA w Toruniu, Pawłem Zasławskim, który mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademiach kulinarnych w Toruniu i Poznaniu, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mamy nadzieję, że zadowolą również klientów FUDIO.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h

20.11.2021 Warsztaty Premium z Szefem Kuchni - wołowina

Zapraszamy na ekskluzywne warsztaty z szefem kuchni restauracji MONKA w Toruniu, Pawłem Zasławskim, który mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademiach kulinarnych w Toruniu i Poznaniu, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mamy nadzieję, że zadowolą również klientów FUDIO.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h

02.10.2021 Warsztaty cukiernicze - tort dla dziecka

Zapraszamy na kolejną odsłonę słodkich warsztatów z siostrami: Justyną i Dorotą
Pszczółka. Jeśli chcesz poznać słodkie tajemnice cukiernictwa, poszerzyć wiedzę
zawodową o nowe trendy lub oderwać się od codzienności i choć na chwilę słodko rozgościć się w naszym świecie to ten warsztat jest dla Ciebie.
Tym razem skupimy się na torcie od podstaw. Przygotujemy urodzinowy tort dla dziecka zdekoracją z masy cukrowej.

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 8 h.

05.10.2021 Warsztaty z wypieku chleba na zakwasie

Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki, podzielimy się zakwasem, nauczymy Was piec chleb w domowych warunkach. Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu. Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.

Cena: 200 zł/os
Czas trwania: ok 3-4 h.

28.05.2021 Kuchnie Świata - Tajlandia

Kolejne nasze spotkanie z pozytywnie zakręconą na tajskie jedzenie Sandrą Sowińską. Kto był ten wie, że Sandra bez pamięci pokochała chilli i sos rybny, ale dania spod jej ręki wychodzą przepyszne. Tym razem z uwagi na duże zainteresowanie tematem kuchni tajskiej zoorganizowaliśmy dwa terminy warsztatu, wię zapisujcie się śmiało. 😉

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

18.05.2021 Kuchnie Świata - Arabskie Smaki

Różnorodność i bogactwo tej kuchni tworzą zarówno kucharze pochodzący z tak odmiennych środowisk, jaki i składniki, których używają, czyniąc tą kuchnię fascynującą dla każdego przybysza. Czy talerz dobrego hummusu może wyciszyć spory na Bliskim Wschodzie? Tego z pewnością nie uda nam się ustalić, ale postaramy się oczarować Was tymi orientalnymi smakami.

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

17.04.2021 Warsztaty cukiernicze - Beza

Czas poznać bezę! Jeśli jesteś osobą, która często zniechęca się do przygotowania bezy i mimo prób nie wychodzi - dołącz do nas! A może potrafisz robić piękne bezy, ale interesują Cię procesy, jakie zachodzą w trakcie ubijania białek i zastanawiasz się jaki wpływ mają poszczególne składniki na efekt finalny - to również musisz z nami być! Zapraszamy na kolejne, słodkie spotkanie z Pszczółkami

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

24.04.2021 Warsztaty z pieczenia domowej pizzy

Zapraszamy na warsztaty piekarnicze, tym razem jednak odkryjemy przed Wami tajniki domowej pizzy. Podczas warsztatu przekażemy Wam wiedzę dotyczącą doskonałego ciasta w kilku odsłonach - bardziej i mniej tradycyjnych. Nauczymy się jak w domowych warunkach z wykorzystaniem prostych sposobów upiec najlepszą pizzę, porozmawiamy o dobrej jakości składnikach i stworzymy kilka zaskakujących kompozycji smakowych.

Cena: 200 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

26.09.2020 Warsztaty cukiernicze - patissiere pate decor

Nasze kolejne spotkanie z autorkami bloga kulinarnego o temetyce cukierniczej ``Domowe wypieki Justyny i Doroty`` znanne rónież z popularnego programu kulinernego ``Bake-off ale ciacho`` oraz ``Słodka kuchnia Pszczółek``. Tym razem dziewczyny wprowadzą Was w tajniki francuskiej techniki dekorowania ``patissiere pate decor`` wykorzystywaną do przygotowywania tortów o charakterystycznych kolorowych wzorach

Cena: 199 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

03.10.2020 Kuchnie Świata - Tajlandia

Kolejne warsztaty z cyklu ``Kuchnie Świata`` tym razem sezon jesienno-zimowy otwierają warsztaty kuchni tajskiej, które poprowadzi prawdziwa ekspertka i pasjonatka Sandra Sowińska. Prowadząca wprowadzi Was w tajniki kuchni Azji, które sama zgłębiła podczas swoich podróży po Tajlandii, Malezji, Korei, Singapurze, Japonii i Wietnamie. Zapraszamy na prawdziwą orientalną przygodę kulinarną.

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

13.10.2020 Kuchnie Świata - Japonia - Sushi I stopień

Kuchnia japońska jest jedną z najbardziej cenionych kuchni świata, nie może jej zatem zabraknąć w naszych wachlarzu warsztatów. Rozpoczynamy cykl szkolenia sushi u boku dwóch fantastycznych Sushi Masterów pracujacych na codzień w Kofuku Sushi. Na warsztatch dowiecie się skąd włąściwie pochodzi sushi, jakie są rodzaje sushi, o czym należy pamiętać aby sushi było naprawdę dobre. Sami przygotujecie 3 rodzaje rolek, tatara oraz słynną sałatką wakame, a następnie skonsumujecie dania w doborowym towarzystwie .

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

19.12.2019 Zrobione z miłości - jadalne prezenty bożonarodzeniowe

Szukasz pomysłu na własnoręcznie wykonany prezent? Domowe smakołyki są zawsze mile widziane! Mamy dla Was szybkie i łatwe, a jednocześnie imponująco oryginalne pomysły na prezenty dla Waszych bliskich. W ramach warsztatu każdy przygotuje 8 różnych jadalnych upominków, wszystkie zapakowane w pudełka i eleganckie słoiki z zawieszkami prezentowymi.

Cena: 299 zł/os
Czas trwania: ok 3 h.

Warsztaty z Gwiazdą

04.01.2020 Owoce morza z Wojtkiem Kasprowiczem Masterchef

Wojciech Kasprowicz uczestnik siódmej edycji programu Masterchef.
Prowadzi kulinarnego instagrama oraz kanał na platformie youtube o nazwie „kulinarna dogrywka” gdzie prezentuje kuchnię całego świata oraz swoje autorskie przepisy. Po programie swoją kulinarną przygodę kontynuował na stażach w renomowanych Wrocławskich restauracjach, aktualnie pracuje jako prywatny kucharz VIP. Jego Inspiracjami kulinarnymi jest kuchnia azjatycka, owoce morza oraz kuchnia fusion. W naszym studio Wojtek odkryje przed Wami tajemnice owoców morza.

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 3 h.

WARSZTAT FLORYSTYCZNY

02.12.2019 BOŻONARODZENIOWY WIENIEC W STYLU BOHO

Chcesz w wyjątkowy sposób spędzić ten przedświąteczny czas oraz zaskoczyć swoich bliskich piękną świąteczną dekoracją oraz nowymi umiejętnościami? Zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach florystycznych, podczas których pod okiem florystki nauczysz się, jak od podstaw wykonać wieniec bożonarodzeniowy w stylu boho.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 3 h.

KUCHNIE ŚWIATA

20.11.2019 KUCHNIE ŚWIATA - Krewetki

Oceany i rzeki kształtują nasz świat, a ich wody dostarczają mnóstwo ryb i skorupiaków. Światowe tradycje dotyczące serwowania darów morza są od wieków przekazywane z pokolenia na pokolenia. Kucharze na całym świecie wciąż są zgodni co do tego, że najlepszym sposobem na delektowanie się świeżymi rybami i owocami morza jest ich proste przygotowanie. Zapraszamy na warsztaty krewetkowe:

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

WARSZTATY Z GWIAZDĄ

16.11.2019 Od biszkoptu do tortu - podstawy cukiernicze

Marzysz o wspaniałych tortach, którymi zachwycisz swoich gości? Mamy dla Ciebie fantastyczne warsztaty z podstaw cukiernictwa. Warsztaty otwierają cykl spotkań przy tortach, wprowadzimy Was w tajniki cukiernictwa i idealnego tortu w doborowym towarzystwie dwóch sióstr Justyny i Doroty, uczestniczek programu ``Bake-Off ale ciacho``, `` Słodka kuchnia Pszczółek`` oraz współautorek bloga kulinarnego ``Domowe wypieki Justyny i Doroty``

Cena: 199 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

CUKIERNICZE

13.11.2019 Warzywa z wypiekami

Dziś pewnie wszyscy się zgodzą z nami, że jedzenie dużej ilości warzyw ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie. Dlaczego w takim razie nie przemycić warzyw do deserów? Jak to zrobić dowiecie się na naszych warsztatach podczas których przygotujemy wspólnie pyszne ciasta, które zeniesiecie do domów żeby zachwycić swoich przyjaciół i rodzinę.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

06.11.2019 KUCHNIE ŚWIATA - Włochy

Kuchnia włoska wywodzi się z biednej, chłopskiej kuchni, a w rzeczywistości to prawdziwa skarbnica smaków, pomimo iż kojarzy się nam głównie z pizzą i spaghetti to tak naprawdę kryje w sobie mnóstwo dań, kojarzonych z danym regionem. Słynne risotto pochodzi z Lombardii, Piemont pachnie gęstą zupą na bazie anchois i warzyw. Umbria to królestwo spaghetti, a Marche lazanii. Natomiast matką pizzy margerity stałą się południowa Campania. Jeśli natomiast chodzi o Toskanię to nie tylko zjemy tam pyszną zupę rybną, ale również najlepszą sałatkę chlebową. Zabierzcie się z nami w kulinarną podróż do Włoch

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

28.10.2019 Fudziaki - Halloween, upiorne wypieki

Kochane, potworne Fudziaki, szykujcie się będzie strrrrasznie pysznie i przerażająco – idą warsztaty kulinarne dla dzieci z okazji Halloween. W naszej potwornej kuchni przygotujemy przerażające potrawy, czy pożrecie je sami czy może przerazicie rodziców…? Uwaga na grasujące, żerłoczne dynie 😉

Cena: 100 zł/os
Czas trwania: ok 3-4 h.

23.10.2019 Wegetariańskie ABC - jesień

Pierwszy warsztat z cyklu kuchni roślinnej, w którym postaramy się Was przekonać do diety, którą sami stosujemy, która nie ma żadnej nazwy, która oparta jest o zdrowe, naturalne składniki, o jedzenie zgodne z porami roku, o smak, ciekawość i otwartość umysłu.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

SEZONOWO

12.10.2019 Jesień z jabłkami

Pod względem jabłkowym Polska jest wyjątkowa. Trudno szukać innego kraju gdzie na bazarze można znaleźdź aż tyle odmian jabłek. Czerpmy z tego i cieszmy się jabłkami od rana do wieczora, gdyż ich zastosowanie jest bardzo uniwersalne. Można je jadać surowe, używać w ciastkach, ciastach i deserach, dżemach i pikantnych potrawach. Zapraszamy do naszego „sadu” na warsztaty:

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

09.10.2019 Kuchnia śródziemnomorska - Grecja

Przyprawiona śródziemnomorskim słońcem i morską bryzą kuchnia grecka jest prosta, zdrowa i bardzo smaczna. W Grecji jesteśmy podobno czwartą siłą turystyczną, czy przyciąga nas tam tylko słońce i ciepłe morze? My wierzymy, że również jedzenie, ale tylko to prawdziwie greckie, nie mające nic wspólnego z groźnie brzmiącym ``turistico menu``. Zapraszamy do naszej tawerny na prawdziwą grecką ucztę.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

25.09.2019 Do słoików na zimę

Dżem session – zapraszamy na mega dżemowanie. Wspólnie przygotujemy kilka mocno sezonowych przetworów, zamkniemy lato w słoki, żeby późną zimą cieszyć się jego smakiem przywołując na myśl błogie wakacyjne lenistwo. Wszystkie przetwory zabierzecie do domu, ale przygoujemy dla Was poczęstunek na bazie przetworów z menu warsztatowego.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

SEZONOWO

25.07.2019 Sezonowo - strączki

Rośliny strączkowe są lepsze niż myślisz, już 150 g ugotowanych nasion soi, fasoli bądź soczewicy może zastąpić dzienną porcję mięsa. Strączki obfitują w błonnik, witaminy a przede wszystkim zawierają mnóstwo białka. Odpowiednio przygotowane strączki są przepyszne. Zacznijcie z nami tą kulinarną przygodę, podpowiemy jak gotować warzywa strączkowe, z czym podawać, jak przechowywać, zaskoczymy Was zastosowaniem strączków w kuchni, jedzmy je bo naprawdę warto.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

WARSZTATY CUKIERNICZE

12.07.2019 Słodkie wypieki z owocami lata

Lato to czas owoców, którz z nas nie lubi słodkich palców, tart i torcików z letnimi owocami? Z pewnością macie swoje ulubione, te przekazywane z pokolenia na pokolenia, ale korzystając z pełni owoceowego sezonu sięgnijmy po kilka nowych pomysłów, czekamy wlaśnie na Ciebie 😉

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

29.07-02.08.2019 Półkolonie kulinarne

Wyjątkowe półkolonie dla Twojego dziecka – zapraszamy lubiące gotować dzieci w wieku od 8-13 lat na kulinarne półkolonie. Codziennie 4-daniowe menu niespodzianka. Z nami przygotujecie zdrowe i smaczne dania, nauczycie się jak dobrze komponować posiłki i nie marnować jedzenia, poeksperymentujecie w kuchni oraz poznacie nowe smaki. W ramach półkoloni zoorganizujemy również plastyczne zabawy kulinarne oraz „mini” naukę angielskiego słowinactwa z zakresu kulinariów. Prosimy o zgłoszenie jakichkolwiek alergii oraz oraz zabranie ze sobą pojemników wielorazowych, lunchboxów. W treści formularza prosimy o podanie imienia i nazwiska dziecka oraz wiek, aktualnego e-maila oraz dostępny telefon kontaktowy. Organizator zastrzega sobie prawo odwołania półkoloni w przypadku niewystarczającej liczy uczestników o czym poinformuje najpóżniej do 23.07.2019.

Cena: 550 zł/os
Czas trwania: 9.00 - 14.00

SEZONOWO

05.06.2019 Młode warzywa

Sezon na zielone wchodzi właśnie w swoje apogeum. Jemy szparagi, groszek, bób, pachnące zioła oraz wyczekiwane polskie truskawki. Na naszych warsztatach grillujemy, pieczemy, komponujemy te smaki i kolory wczesnego lata.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

14.06.2019 Kuchnia włoska

To co łączy Włochów, to pasja do jedzenia. Gotowanie i biesiadowanie od zawsze znajdowały sie w centrum ich zainteresowań. Warto przejąć włoskie zwyczaje, takie jak obsesja na punkcie sezonowości, oszczędności w zakupach, proste gotowanie oraz przyprawianie szczypta miłości, tego wszystkiego nauczycie się na naszych warsztatach z cyklu „Kuchnie Świata”

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.